Niet alleen mensen kunnen last krijgen van diarree, maar ook dieren. Voor uw huisdieren is het zeer vervelend, maar ook voor uzelf. Uw hond kan zijn of haar ontlasting niet ophouden en zal dit ook in huis laten lopen. Wat kunt u zelf ondernemen bij diarree bij een hond? Normaal gesproken zal een hond 1 tot 2 keer per dag stevige ontlasting hebben met een goede vorm. Als er sprake is van dunne ontlasting zonder de juiste vorm spreken we van diarree bij een hond. Wat zijn de oorzaken voor diarree bij een hond?

Oorzaken diarree bij hond

Uw hond is erg gevoelig voor ander voedsel. Heeft u een ander merk voeding gekocht? Grote kans dat dit de oorzaak van de diarree is. Bepaalde voeding kan niet door alle honden goed verteerd worden. Bovendien is de maag-darmflora van uw hond zeer gevoelig. Bij plotselinge veranderingen in het voer kan dit problemen geven zoals diarree bij uw hond.

Virus

Een andere oorzaak kan een virus zijn. Bij een besmetting met een virus zal er ook vaak sprake zijn van overgeven en kan de temperatuur van uw hond oplopen tot boven de 39,5 graden. Ter informatie, de normale temperatuur van een hond ligt tussen de 38 en 39 graden. Bekende virussen bij honden zijn het coronavirus. Dit geeft meestal milde klachten. Een gevaarlijker virus is het parvovirus. Door uw hond goed te laten vaccineren zal het meestal niet besmet raken met het parvovirus.

Wormen

Honden kunnen ook last hebben van wormen zoals bijvoorbeeld lintwormen of spoelwormen. Dit kan ook diarree bij uw hond veroorzaken. Tegenwoordig geven veel eigenaren hun hond regelmatig een ontwormingskuur, dit kan vele problemen voorkomen.

Een ander veel voorkomende oorzaak van een hond met diarree is giardia. U doet er verstandig aan om uw hond te laten checken door de dierenarts als de diarree bij uw hond niet snel weer over gaat. Deze zal, afhankelijk van de oorzaak van de diarree bij uw hond, de juiste behandeling starten om de diarree te stoppen.