Afhankelijk van de oorzaak van diarree doet u er goed aan om te proberen de diarree zo snel mogelijk te stoppen. Belangrijk is dat u daarbij voldoende vocht drinkt om het verliezen van water door de diarree weer aan te vullen. Diarree stoppen kan op verschillende manieren. Wat te doen tegen diarree? We bespreken verschillende manieren. Als de onderstaande middelen de klachten niet doen afnemen, en de diarree langer aanhoudt dan 14 dagen, doet u er verstandig aan om een arts te raadplegen. De informatie op deze website is met uiterste zorg samengesteld, maar geen vervanging voor medisch advies van een arts.

ORS voor diarree stoppen

Schermafbeelding 2013-07-04 om 15.39.19ORS staat voor Oral Rehydration Salts, oftewel Oraal Rehydratiemiddel. Het is een drankje wat bestaat uit water, zout en suiker. Dit drankje is zeer goed te gebruiken om bepaalde lichaamsvloeistoffen, die u bij diarree verliest, weer snel aan te vullen. Hierdoor wordt de vochtbalans en de zoutbalans in het lichaam weer hersteld en wordt gebruikt om uitdroging tegen te gaan. Het middel is verkrijgbaar bij de drogist en apotheek.

Info & bestel

Norit

Schermafbeelding 2013-07-04 om 15.23.49Norit bevat geactiveerde kool van een plantaardige herkomst. Het helpt om de schadelijke stoffen van diarree te binden en zo het lichaam te zuiveren. Het is echter wel belangrijk om hier voldoende water bij te blijven drinken. Norit is ongetwijfeld één van de bekendste middelen om diarree te stoppen en wordt al jaren door veel mensen met goede ervaringen gebruikt. Wetenschappelijk gezien is de werking van Norit bij diarree stoppen echter niet aangetoond.

Info & bestel

Het eten van bepaalde voedingsmiddelen

Sommige voedingsmiddelen kunnen ook helpen om de diarree te stoppen. Wat te eten bij diarree? Van bananen is bekend dat ze “stoppend” kunnen werken. Enkele dagen achter elkaar een banaan eten kan de ontlasting weer wat harder maken. Sommige mensen claimen dat het eten van kaneel ook kan helpen om de diarree te stoppen. Hetzelfde geldt echter voor het eten van witte rijst of witbrood.